Œnostim®
Inaaktivované kvasinky přirozeně bohaté na steroly, mastné kyseliny, vitamíny a minerály pro rehydrataci ASVK.
Detailní popis produktu
Œnostim®
Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na steroly, mastné kyseliny, vitamíny a minerály pro rehydrataci ASVK.
Steroly a nenasycené mastné kyseliny hrají důležitou roli při udržování strukturální integrity buněčných membrán. Za určitých enologických podmínek (anaerobní, nízké turbidity) mají kvasinky často nedostatek těchto sloučenin, což je činí citlivějšími na obtížné podmínky (osmotický tlak, vysoká ABV, extrémní teploty, inhibiční sloučeniny atd.).
Ve stresu kvasinky produkují více nežádoucích sloučenin (těkavé kyselosti, sirné sloučeniny, mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, které inhibují jablečno-mléčné bakterie) a méně žádoucích sloučenin (zejména aroma). Kromě toho je větší riziko pomalé a/nebo uvázlé fermentace. Tyto podmínky napomáhají rozvoji kazících se mikroorganismů, jako je Brettanomyces.
Œnostim® snižuje riziko kontaminace tím, že zajišťuje rychlé a úplné ukončení fermentace.
Dávkování: 30 g/hl
Použití: Postupně rozpusťte Œnostim® (30 g/l) ve 20násobku jeho hmotnosti teplé vody (37°C) za stálého míchání, aby se zabránilo tvorbě hrudek. Poté přidejte vybrané kvasinky (20 - 30 g/hl) a postupujte podle pokynů v protokolu o rehydrataci ASVK. Nakonec
aplikujte kvasnicový zákvas s Œnostim® do fermentační nádrže a dobře homogenizujte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.