Œnozym® Thiols
Œnozym® Thiols se používá při alkoholové fermentaci a zvyšuje uvolňování prekurzorů thiolového aroma, jako je 4MSP (zimostráz) a 3SH (citrusové ovoce), a tím nepřímo zvyšuje konverzi kvasinkami na A-3SH (tropické ovoce).
Detailní popis produktu
Œnozym® Thiols se používá při alkoholové fermentaci a zvyšuje uvolňování prekurzorů thiolového aroma, jako je 4MSP (zimostráz) a 3SH (citrusové ovoce), a tím nepřímo zvyšuje konverzi kvasinkami na A-3SH (tropické ovoce).
Přidaný během zrání nebo několik týdnů před plněním do lahví pomůže Œnozym® Thiols uvolnit prekurzory thiolů (4MSP a 3SH), které jsou již ve víně přítomny (které, pokud jsou ve stavu prekurzoru spojené s cysteinem nebo glutathionem, jsou neoxidovatelné sloučeniny). Konverze na A3SH kvasinkami je v tomto případě nemožná.
• Uvolnění thiolových prekurzorů na thioly (zvýšit % konverze)
• V závislosti na okamžiku použití možnost modulace finálního aromatického profilu vín
Œnozym® Thiols pomáhá zvýšit thiolovou aromatickou intenzitu vína a prodloužit životnost aroma.
Œnozym® Thiols lze také přidávat do vín těsně před lahvováním, čímž se snižuje riziko ztrát oxidací.
Dávkování: 4-6 ml/hl
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.