Aroma Protect®
Antioxidační produkt složený z inaktivovaných kvasinek přirozeně bohatých na glutathion.
Detailní popis produktu
Aroma Protect®
Inaktivované kvasinky (Saccharomyces cerevisiae) přirozeně bohaté na glutathion.
Glutathion (GSH) je sirný tripeptid, který se přirozeně vyskytuje v buňkách. Má silnou redukční schopnost , čímž účinně omezuje oxidaci.
Aroma Protect® je bohatý na redukční sloučeniny a přidává do moštu prekurzory GSH . Ty pak kvasinky během alkoholové fermentace využívají k syntéze a akumulaci GSH, který se pak uvolňuje autolýzou, když víno zraje na kalech.
Obsahuje také samotný GSH, který je přímo dostupný pro účinnou kontrolu oxidačních procesů v moštech a ve vínech. Díky výraznému zpomalení oxidačních jevů chrání Aroma Protect® aroma a svěžest vín.
Dávkování: 0-30 g/hl; u vín, která mají být lahvována do 3 měsíců od konce alkoholové fermentace, přidávat maximálně 15 g/hl
Použití: Rozpusťte Aroma Protect® v 10násobku jeho hmotnosti vody a aplikujte do moštu nebo do vína. Glutathion je silný antioxidant s výraznou redukční kapacitou, při vyšších dávkách proto může ve víně podpořit reduktivní charakter a dočasně uzavřít aroma vína. Při jeho použití doporučujeme zvážit celkový redoxní stav moštu nebo vína a nepřekračovat doporučené dávkování.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.