Aroma T’n’T

Neohodnoceno

Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na glutathionjeho prekurzory a enzymy ß-glykosidázy. Cílem aplikace je zvýšení a ochrana aroma bílých a růžových vín, komplexnost a ovocný profil. Enzym ß-glykosidáza umožňuje odhalení aromat z jejich glykosylovaných prekurzorů.

Varianta:
2 383 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód: 268/1 K
Aroma T’n’T
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na glutathionjeho prekurzory a enzymy ß-glykosidázy Cílem aplikace je zvýšení a ochrana aroma bílých a růžových vín, komplexnost a ovocný profil. Enzym ß-glykosidáza umožňuje odhalení aromat z jejich glykosylovaných prekurzorů (extrakce terpeny, C-13 norisporenoidy)Přípravek je možné použít jak u moštu, doporučeno je před koncem fermentace, tak i u zrání mladých vín. Chrání víno před oxidací. Glutathion (GSH) je sirný tripeptid přirozeně přítomný v buňkách, které mají velmi silnou redukční schopnost. Tato kapacita mu dává klíčovou roli v boji proti oxidaci.

Dávkování: 20 až 40 g/hl.

Příprava: Rozpusťte v 10násobku své hmotnosti vody nebo vína, přidejte do vína a dobře promíchejte. Ošetření lze provádět od 1. třetiny alkoholového kvašení a do zrání. Může být vhodné zastavit enzymatickou reakci přidání 10-20 g/hl bentonitu (Bentosol Protect), když je dosaženo požadovaného aromatického profilu.

Skladování: Skladujte v suchém a chladném prostředí. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola