Aroma T’n’T
Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na glutathion, jeho prekurzory a enzymy ß-glykosidázy. Cílem aplikace je zvýšení a ochrana aroma bílých a růžových vín, komplexnost a ovocný profil. Enzym ß-glykosidáza umožňuje odhalení aromat z jejich glykosylovaných prekurzorů.
Detailní popis produktu
Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na glutathion, jeho prekurzory a enzymy ß-glykosidázy Cílem aplikace je zvýšení a ochrana aroma bílých a růžových vín, komplexnost a ovocný profil. Enzym ß-glykosidáza umožňuje odhalení aromat z jejich glykosylovaných prekurzorů (extrakce terpeny, C-13 norisporenoidy). Přípravek je možné použít jak u moštu, doporučeno je před koncem fermentace, tak i u zrání mladých vín. Chrání víno před oxidací. Glutathion (GSH) je sirný tripeptid přirozeně přítomný v buňkách, které mají velmi silnou redukční schopnost. Tato kapacita mu dává klíčovou roli v boji proti oxidaci.
Dávkování: 20 až 40 g/hl.
Příprava: Rozpusťte v 10násobku své hmotnosti vody nebo vína, přidejte do vína a dobře promíchejte. Ošetření lze provádět od 1. třetiny alkoholového kvašení a do zrání. Může být vhodné zastavit enzymatickou reakci přidání 10-20 g/hl bentonitu (Bentosol Protect), když je dosaženo požadovaného aromatického profilu.
Skladování: Skladujte v suchém a chladném prostředí. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.