Excellence ® B-Nature
Nesaccharomycetní kvasinka druhu Metschnikowia pulcherrima využívaná jako biokontrola hroznů, rmutů a moštů před fermentací.
Detailní popis produktu
Excellence ® B-Nature - BIOPROTECTION
Nesaccharomycetní kvasinka druhu Metschnikowia pulcherrima využívaná jako biokontrola hroznů, rmutů a moštů před fermentací. Doba mezi sklizní hroznů a fermentací přináší nejvyšší riziko mikrobiálního kažení (neušlechtilé kvasinky, Brettanomyces, stejně jako bakterie apod. – často vedou ke tvorbě nežádoucích aromat). Namísto ničení těchto mikroorganismů siřičitany můžeme využít biokontrolní kvasinku, která převládne na hroznech či ve rmutech/moštech a ochrání je před ostatními mikroorganismy až do aplikace zákvasu. Kvasinka má pouze nízkou fermentační kapacitu, díky které ale zvyšuje aromatickou komplexnost výsledného vína. Vhodná pro všechny odrůdy, zejména je-li cílem snížení dávek SO2.
Nároky na výživu: vzhledem k nízké fermentační kapacitě nejsou specifikovány
Dávkování: 3-5 g/hl
Použití: Kvasinky Excellence B-NATURE aplikujte co nejdříve na hrozny/rmut/mošt. Surovinu je možné kvasinkou přímo posypat nebo rozmíchat v 10násobku své hmotnosti vody (30 °C) pro lepší distribuci. Rozdíl teploty mezi hrozny/rmutem/moštem a kvasinkovým preparátem nesmí přesáhnout 10 °C. Případná rehydratace nesmí být delší než 4 hodiny.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.