Excellence ® CELSIUS
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae schopná snižovat obsah alkoholu ve vínech.
Detailní popis produktu
Excellence ®CELSIUS
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vybraná pro svou schopnost cíleně snižovat obsah alkoholu ve vínech a zlepšovat tak jejich rovnováhu chuti. Metabolismus spotřeby cukru této kvasinky je zaměřen na jiné produkty než ethanol (např. glycerol). Zároveň produkuje kyselinu L-jablečnou, čímž zvyšuje celkovou kyselost vína a snižuje pH. Kvasinka podporuje tvorbu fermentačních esterů. Aroma čerstvého ovoce, svěžest a živost v ústech. Vhodná pro všechny odrůdy i druhy vína (bílá, růžová i červená). Není vhodná pouze pro mošty s vysokým obsahem kyseliny jablečné.
Nároky na výživu: vysoké
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.