Excellence ® CHD
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae cíleně vybraná pro vinifikaci odrůdy Chardonnay.
Detailní popis produktu
Excellence® CHD
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae cíleně vybraná v Burgundsku pro vinifikaci odrůdy Chardonnay. Podporuje projev terroir, tvoří odrůdové aroma s velkým objemem v ústech díky uvolňování polysacharidů. Částečně podporuje také tvorbu esterů. Krátká Lag-fáze, rychlá implementace, odolnost až do 15% obsahu alkoholu. Vhodná zejména pro odrůdu Chardonnay a pro další burgundské odrůdy Rulandské bílé a šedé.
Nároky na výživu: střední
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37 °C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.