Excellence® DS
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vhodná pro výrobu strukturovaných červených vín.
Detailní popis produktu
Excellence® DS – DELICATE STRUCTURE
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae, vhodná pro výrobu strukturovaných červených vín s tóny čerstvého ovoce a objemem na patře (díky schopnosti uvolňovat velké množství polysacharidů, které současně pomáhají stabilizovat barvu vína). V porovnání s Excellence XR zvyšuje svěží ovocné tóny. Je odolná vůči alkoholu do 16 % obsahu. Stejně jako Excellence XR produkuje jen nízké množství sloučenin inhibujících MLF (mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, SO2) čímž umožňuje její rychlý nástup a tím snižuje riziko znehodnocení vína nežádoucími mikroorganismy (např. Brettanomyces), produkce těkavých kyselina je také nízká. Díky tomu Excellence DS produkuje aromaticky čistá vína. Koinokulace s mléčnými bakteriemi je možná. Vhodná pro odrůdy Zweigeltrebe, Frankovka, Cabernet Moravia, případně i Merlot, Cabernet Sauvignon.
Nároky na výživu: vysoké
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.