Excellence® E2F
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae pro sekundární fermentaci šumivých vín. V případě nechtěného zastavení kvašení lze použít i pro refermentaci.
Detailní popis produktu
Excellence® E2F
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vybraná pro výrobu šumivých vín. Má vynikající schopnost přizpůsobit se a odolávat obtížným podmínkám jako je nízké pH, nízká teplota a nízký obsah dusíku. Dále vyniká vysokou odolností vůči alkoholu (do 17 % obsahu) a svou fruktofilní schopností – kvasinka rychle spotřebovává veškerý cukr. Díky nízké produkci nežádoucích sekundárních sloučenin (SO2, H2S, těkavé kyseliny) pomáhá zachovat aromatickou typičnost každé odrůdy. Vhodná zejména pro sekundární fermentaci šumivých vín. V případě nechtěného zastavení kvašení lze použít i pro refermentaci.
Nároky na výživu: nízké
Dávkování:
Tichá vína: 20–30 g/hl
Refermentace: 20–40 g/hl s přípravou startovací kultury
Sekundární fermentace: 10–20 g/hl s přípravou startovací kultury
Použití:
Pro tichá vína: Kvasinky Excellence FTH přidejte do 10násobku své hmotnosti teplé vody (35 až 40°C) a jemně rozmíchejte. Počkejte 20 minut, poté přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Pro sekundární fermentaci: Poraďte se se svým enologem.
Pro refermentaci: Poraďte se se svým enologem.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.