Excellence® FR
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vhodná pro výrobu svěžích ovocných červených vín.
Detailní popis produktu
Excellence® FR – FRUITY RED
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae, vhodná pro výrobu svěžích ovocných červených vín. Produkuje nízké množství fermentačních esterů, které poskytují aromaticky bohatá vína. Excellence FR je kmen výborně adaptovaný pro karbonickou maceraci a termovinifikaci. Vhodná pro produkci mladých červených vín, zejména z odrůd Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovka, Zweigeltrebe.
Nároky na výživu: střední
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.