Excellence® Rosé
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae produkující nízké množství sloučenin maskujících aroma a zároveň vysoké množství esterů.
Detailní popis produktu
Excellence® Rosé
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae, která vznikla šlechtěním v kombinaci s nejnovějšími poznatky v mikrobiologii. Má dvě hlavní výhody:
- Nízká produkce sloučenin maskujících aroma (sirné sloučeniny a sloučeniny vázající síru). Téměř veškerý SO2přítomný v moštu kvasinka spotřebuje během alkoholové fermentace, proto mají vína kvašená touto kvasinkou po fermentaci obsah SO2 blízký 0. Navíc nízká produkce sloučenin vázající síru (acetaldehyd) umožňuje snížit dávku SO2 a tím i zvýšit jeho účinnost.
- Intenzivní vůně – kvasinka Excellence Rosé produkuje hlavně fermentační estery; díky absenci aromatických masek kvasinky odhalují intenzivní tóny žlutého ovoce a květin.
Vhodná pro tvorbu aromatických rosé a také bílých vín, u kterých je požadováno intenzivní aroma.
Nároky na výživu: střední
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence Rosé (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.