Excellence® STR
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae se schopností tvořit velké množství různých esterů.
Detailní popis produktu
Excellence® STR – ESTERS
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vybraná pro svou schopnost tvořit velké množství různých esterů: isoamylacetát (banán), fenylethylacetát (růže), fenyl-2-ethanol (hyacint), hexylacetát (hruška). Vytváří tak svěží ovocná vína s komplexním aromatem. Produkuje také menší množství thiolů, čímž pomáhá podtrhnout aromatický profil vína. Vyznačuje se vynikající kinetikou fermentace, a to i za obtížných podmínek, a nízkou produkcí těkavých kyselin a H2S. Vhodná zejména pro odrůdy Chardonnay, Rulandské bílé a šedé, Irsai Oliver, Muškát Moravský, Pálava. Možné použít také pro výrobu rosé, zejména odrůdy Merlot.
Nároky na výživu: nízké až střední
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence STR (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.