Excellence® TXL
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae se schopností produkovat thioly, částečně estery.
Detailní popis produktu
Excellence® TXL – INTENSE THIOLS
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vyšlechtěná v Institute of Enology v Bordeaux. Produkuje čistý a vyvážený aromatický profil s výrazným objemem na patře. Podporuje odhalit odrůdové aroma. Schopnost produkce thiolů, částečně esterů. Aroma tropického ovoce, citrusů, zimostrázu. Zvýšená odolnost proti siřičitanům umožňuje rychlou implantaci a tím rychlejší nástup alkoholové fermentace. Vhodná zejména pro odrůdy Sauvignon blanc, Riesling, Chardonnay, Rulandské šedé a bílé, Tramín.
Nároky na dusík: vysoké
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence TXL (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.