Excellence® XR
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vyvinutá pro výrobu špičkových červených vín.
Detailní popis produktu
Excellence® XR – GRAND ROUGE
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae, která byla vyvinuta ve spolupráci s univerzitou v Bordeaux, je vhodná pro výrobu špičkových červených vín. Tvoří aroma zralého ovoce, strukturu a díky schopnosti uvolňovat velké množství polysacharidů také objem na patře. Uvolněné polysacharidy současně pomáhají stabilizovat barvu vína. Vyznačuje se vynikající fermentační kapacitou (odolává alkoholu >16 % obsahu). Díky nízké produkci sloučenin inhibujících MLF (mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, SO2) umožňuje její rychlý nástup a tím snižuje riziko znehodnocení vína nežádoucími mikroorganismy (např. Brettanomyces), produkce těkavých kyselina je také nízká. Díky tomu Excellence XR produkuje aromaticky čistá vína. Koinokulace s mléčnými bakteriemi je možná. Vhodná pro velká červená vína, například z odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir.
Nároky na výživu: střední
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37°C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.