GreenFine® Must
Vysoce kvalitní čistý hrachový proteinový přípravek pro čiření moštů a vín (bílých a červených vín). Umožňuje čiření, stabilizaci a zlepšuje organoleptické vlastnosti.
Detailní popis produktu
Přípravek je určen k číření moštu (bílého, růžového i červeného vína) pro klarifikaci, stabilizaci a zlepšení organoleptických vlastností. Obzvláště účinný je proti sloučeninám způsobujícím oxidaci, GreenFine Must je alternativou pro použití kaseinu a PVPP.
Lamothe-Abiet si striktně určil parametry dle kterých vybíral hrachový protein:
- jednoduché použití › výborná rozpustnost a použitelnost i během flotace
- výkonnost › klarifikační účinky, rychlá sedimentace a sedání kalu,
- boj proti oxidaci › snížení fenolových sloučenin a žluté barvy moštu
- vliv na organoleptické vlastnosti › zmenšení rostlinného charakteru, hořkosti a určitých nedostatků typu « aroma hříbků».
Po dvou letech výzkumu, se ukázalo že přípravek GreenFine® Must lze použít jako alternativu k použití kaseinu a PVPP, tedy k nápravě narušených moštů z roku 2013
Dávkování:
Mošt bílého a růžového vína: 20 až 50 g/hl, dle zdravotního stavu hroznů
Flotace: 10 a 50 g/hl.
Příprava:
Rozpusťte celkové množstvípřípravku v 10-ti násobku vody. Dobře promíchejte a poté přidejte do celého objemu.
Technický list:
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.