LA Arom
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae se schopností tvořit estery.
Detailní popis produktu
LA Arom
Kvasinka druhu Saccharomyces cerevisiae vybraná speciálně pro výrobu ovocných bílých a růžových vín. Kvasinka se rychle implementuje a je odolná vůči obtížným podmínkám kvašení (nízký obsah YAN, zákal < 100 NTU, nízká teplota). Díky těmto vlastnostem je uzpůsobená pro produkci fermentačních esterů, ale podporuje také odrůdové aroma. Kvasinka produkuje nízké množství těkavých kyselin a H2S, čímž zachovává čistý aromatický profil. Vhodná volba chceme-li víno s intenzivním aromatickým projevem, ale mošt má nízký obsah YAN.
Nároky na výživu: nízké
Dávkování: 20-30 g/hl
Použití s OenoStim: Rozmíchejte OenoStim (30 g/hl) ve 20násobku své hmotnosti teplé vody (37 °C). Míchejte, dokud nezískáte homogenní suspenzi bez hrudek. Poté přidejte Excellence FTH (20-30 g/hl), jemně zamíchejte a počkejte 20 minut. Následně přidejte stejný objem moštu z nádrže, kterou chcete kvasinkami inokulovat. Tuto operaci opakujte, dokud rozdíl mezi startovací kulturou kvasinek a moštem v nádrži nebude menší než 10 °C. Tento krok by měl trvat 10 až 20 minut. Nakonec přidejte startovací kulturu kvasinek do nádrže a promíchejte.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.