OptiEsters®
Inaktivované kvasinky bohaté na ergosteroly a aminokyseliny podporující tvorbu fermentačních esterů.
Detailní popis produktu
OptiEsters®
Inaktivované kvasinky bohaté na ergosteroly a aminokyseliny podporující tvorbu fermentačních esterů.
Aminokyseliny obsažené v OptiEsters® slouží jako prekurzory pro tvorbu acetátových esterů z vyšších alkoholů a ethylesterů z mastných kyselin. Tyto sloučeniny přispívají k tvorbě ovocného a květinového aroma vín.
Ergosteroly navíc posilují membránu kvasinek a zvyšují tak jejich odolnost vůči obtížným podmínkám. To omezuje stres během kvašení a tím snižuje riziko organoleptických vad, čímž se tvoří čistší vína.
Dávkování: Pro dosažení optimálních výsledků s přípravkem OptiEsters doporučujeme aplikaci vhodné dusíkaté výživy kvasinek. 30 g/hl
Použití: Rozpusťte celkové množství OptiEsters v 10-ti násobku vody. Dobře promíchejte a poté přidejte do celého objemu.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.