Detailní popis produktu
OptiFlore® O
Komplexní organická výživa pro vývoj a životaschopnost kvasinek během alkoholového kvašení.
Kompletní výživa a detoxikační vlastnosti OptiFlore® O podporují rozvoj vybrané flóry.
Příliš mnoho dusíku v amonné formě na začátku fermentace může způsobit příliš rychlý růst kvasnicové biomasy. Nadměrná koncentrace kvasinek vytváří indukovaný nedostatek nutričních prvků, což vede k riziku pomalého a/nebo zaseknutého kvašení , stejně jako k produkci nežádoucích sloučenin (jako jsou sirné sloučeniny). Kromě toho se produkuje méně žádoucích sloučenin (zejména aromat). OptiFlore® O pomáhá vyhnout se tomuto typu situace tím, že zajišťuje pravidelnou a úplnou alkoholovou fermentaci.
Trojí účinek OptiFlore® O:
- Udržuje optimální fyziologický stav kvasinek: zajišťuje lepší rovnováhu mezi anorganickou a organickou formou dusíku; do moštu dodává aminokyseliny (postupně vstřebávané kvasinkami) a také vitamíny a minerální látky.
- Detoxifikuje médium: OptiFlore® O pomáhá detoxikovat médium a zvýšit buněčnou životaschopnost kvasinek i
mléčných bakterií tím, že adsorbuje inhibiční sloučeniny (mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, zbytkové fytosanitární sloučeniny). - Poskytuje bakteriím nezbytné mikroživiny: OptiFlore® O přináší základní aminokyseliny pro rozvoj mléčných
bakterií; kromě pozitivního vlivu na alkoholové kvašení tedy podporuje také rychlý start malolaktické fermentace
Dávkování: 20 až 40 g/hl podle nedostatku asimilovatelného dusíku v moštu; 10 g/hl OptiFlore® O přináší přibližně
5 mg/l asimilovatelného dusíku ve formě aminokyselin (toto množství z hlediska účinnosti kvašení odpovídá 20 mg/l v minerální
formě)
Použití: Za stálého míchání rozpusťte OptiFlore® O v 10násobku vody nebo moštu. Následně aplikujte do fermentační nádrže a homogenizujte. OptiFlore® O lze aplikovat během prvních dvou třetin alkoholové fermentace, samostatně nebo v kombinaci s přídavkem amoniakálního dusíku.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.