OptiML®
Specifická výživa pro mléčné bakterie zajišťující optimální průběh malolaktické fermentace.
Detailní popis produktu
OptiML®
Specifická výživa pro mléčné bakterie, která zajišťuje hladký průběh malolaktické fermentace.
OptiML® složený z buněčných stěn kvasinek poskytuje nutriční prvky (aminokyseliny, vitaminy, minerály) nezbytné pro růst bakterií a podporuje tak rychlý start a dokončení jablečno-mléčné fermentace. Buněčné stěny kvasinek zároveň pomáhají detoxikovat médium adsorbováním inhibičních sloučenin (mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, zbytky fytosanitárních prostředků).
Použití OptiML® pomáhá zajistit hladký průběh jablečno-mléčné fermentace i za obtížných podmínek (nízké pH, vysoký obsah alkoholu, pozdní MLF) nebo když byla alkoholová fermentace pomalá nebo zaseknutá.
Dávkování: 20 až 40 g/hl.
Maximální povolená dávka dle nařízení EU: 300 g/hl.
Použití: Rozpusťte OptiML® v 10násobku jeho hmotnosti ve vodě nebo víně a přidejte jej do vína jednu hodinu před inokulací bakteriemi.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.