OptiThiols®
Inaktivované kvasinky bohaté na redukční sloučeniny, které podporují aromatický potenciál thiolu.
Detailní popis produktu
OptiThiols®
Inaktivované kvasinky přirozeně bohaté na redukční sloučeniny, které pomáhají zpomalovat oxidační jevy a podporují tak aromatický potenciál thiolů.
OptiThiols® obohacuje mošt o prekurzory glutathionu, které kvasinky používají během alkoholové fermentace k jeho syntéze a akumulaci. Glutathion se pak uvolňuje autolýzou během stárnutí na kalech, čímž chrání vytvořené thiolové aroma .
OptiThiols® současně podporuje odhalení thiolového aroma (4MSP, 3SH, A3SH) a pomáhá tak zvýšit aromatický potenciál vína.
Dávkování: 30 g/hl před začátkem nebo během první třetiny alkoholové fermentace
Použití: Rozpusťte přípravek v 10násobku jeho hmotnosti vody, aplikujte do fermentační nádrže a homogenizujte.
V moštu je nutné předem čiřením eliminovat oxidabilní polyfenoly, které mohou snížit aromatický potenciál thiolových sloučenin. Ke snížení je vhodné použití produkty z řady Green Fine.
Skladování: Skladujte v původním obalu, v chladném a suchém prostředí. Spotřebujte dle data spotřeby, po otevření ihned.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.