Softan® Vinification
Softan® Vinification pomáhá stabilizovat barvu červených a růžových vín.
Detailní popis produktu
Softan® Vinification je unikátní přípravek, který spojuje tanin podobný těm, které se nacházejí v hroznech, s rostlinnými polysacharidy.
Taniny jsou obzvláště bohaté na katechin a mají nízké množství fenolických kyselin ferulové nebo parakumarové, které jsou prekurzory ethylfenolů. Polysacharidy podporují koloidní a barevnou stabilitu.
Softan® Vinification pomáhá vytvářet stabilnější vazby s antokyany, a tím stabilizovat barvu prostřednictvím své molekulární struktury.
Je zvláště doporučován pro hrozny s nízkým obsahem taninů (buď kvůli odrůdě, nebo nedostatečné zralosti), což by mohlo vést k předčasné ztrátě barvy během zrání.
Dávkování: 10-60g/hl červená vína
Použití:
Okamžitě rozpustný. Rozpusťte v 10násobku vody nebo vína a poté přidejte do tanku během přečerpávání , abyste dosáhli dokonalé homogenizace. Přidejte před posledním krokem filtrace. Pokračujte s přidáním Softan Vinification v požadovaném množství 1/3 alkoholové fermentace (pro maximalizaci účinku se doporučuje přidání Protaninu R při odstopkování hroznů), aby se stabilizovala barva a tříslovinný potenciál vína.
Technický list:
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.