Stab K®
Neohodnoceno
Tekutá formulace mannoproteinů vybraných pro jejich schopnost inhibovat nukleaci solí vinanu draselného a pentantarátu vápenatého.
Stab K® je přírodní alternativou pro stabilizaci vín proti vinnému kameni.
Detailní popis produktu
Tekuté složení přípravku Stab K, vyrobené pomocí optimalizovaného enzymatického extrakčního procesu, spojuje účinnost a snadné použití.
Specifické mannoproteiny obsažené v přípravku Stab K® inhibují tvorbu krystalů vinanu draselného.
Stab K® reprodukuje účinek zrání na kalech a nevyžaduje velké množství energie.
Je alternativou k jiným inhibičním nebo subtraktivním ošetřením.
Stab K® nemění přirozenou a trvalou rovnováhu vína a nemá žádný vliv na jeho organoleptické vlastnosti (kyselost, barvu, aroma atd.).
Výhody použití přípravku Stab K® během zrání:
U většiny vín současný výrobní plán a izolace vinařství přirozeně nedosahují stability vinného kamene zráním na kalech.
U těchto vín se střední nestabilitou vinného kamene pomáhá ošetření přípravkem Stab K® dosáhnout prahu stability,
kopíruje přirozené účinky zrání na kalech a zajišťuje šetrnější ošetření vín nejvyšší kvality.
Výhody Stab K® pro červená vína: Na rozdíl od jiných technik stabilizace vinanem se Stab K® podílí také na stabilizaci barevných látek.
Výhody Stab K® pro stabilizaci bílých nebo růžových vín: netvoří zákal s taniny ani bílkovinami a je alternativou k CMC
pro stabilizaci obtížných bílých nebo růžových vín.
Dávkování: 50 - 200 ml/hl
Příprava: Požadované množství přípravku aplikujte za stálého míchání přímo do připraveného vína 24 hodin před lahvováním.
Technický list:
FT_EN_STAB_K
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář