VinoTaste® Pro
Urychlí zrání vína a zvýší jeho kvalitu. Urychlete zrání červených či bílých vín a podtrhněte jejich aroma s VinoTaste Pro. Tento enzym, od společnosti Novozyme, zvýrazní kulatost vína díky svým specifickým vlastnostem a také zlepší odkalování mladých vín.
Detailní popis produktu
Urychlí zrání vína a zvýší jeho kvalitu. Urychlete zrání červených či bílých vín a podtrhněte jejich aroma s VinoTaste Pro. Tento enzym, od společnosti Novozyme, zvýrazní kulatost vína díky svým specifickým vlastnostem a také zlepší odkalování mladých vín.
Výhody:
Zrychluje odkalování a zrání vína po alkoholovém kvašení
1. Zajistěte vašemu mladému vínu rychlé odkalování s VinoTaste Pro a to hned po alkoholovém kvašení. Doba odkalování se zkrátí díky hydrolýze polysacharidů.
2. VinoTaste Pro snižuje dobu zrání vína téměř o 20 % přitom navíc stabilizuje barvu vína a zlepšuje jeho kvalitu. Enzym neobsahuje cinamyl esterázy (FCE).
Zlepšuje celkový aromatický profil vína
Rozšiřte aromatický profil vína a podtrhněte jeho kulatost s enzymem Vino Taste Pro. Tento enzym zlepšuje přirozenou schopnost filtrace vína až o 200 % a snižuje během filtrace nutnost použití mechanické síly, která může uškodit aromatickému profilu vína. Technické parametry:
VinoTaste Pro se přidává do vína na konci alkoholového kvašení nebo po stáčení u červených vín. U bílých vín se přípravek aplikuje na začátku zrání sur lies.
U bílých vín zrajících v nerezových tancích, je VinoTaste Pro přidáván při stáčení a před malolaktickou fermentací. Při zrání v dřevěných sudech je VinoTaste pro přidáván na konci fermentace těsně pod povrch.
U bílých a růžových vín, zrajících sur lies fines, VinoTaste Pro je přidáván do sudu na konci alkoholového kvašení. Doba působení:
Enzyme je aktivní od přidání do vína.
Dávkování:
6 g/hl pro bílá a růžová vína
10 g/hl pro červená vína z důvodu zvýšeného obsahu polyfenolů.
Teplota:
VinoTaste Pro je aktivní mezi 5 a 60°C. Včasné přidání do mladého vína zvyšuje účinnost enzymu.
pH:
VinoTaste Pro je aktivní při jakémkoliv pH vína (pH 2,9 - 4,0).
Technický list:
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.