Vinozym® FCE G

Neohodnoceno

Macerační enzym -  Koncentrovaná polygalakturonáza bez cinnamoil-esterázové aktivity určená především k maceraci rmutu. 

Varianta:
720 Kč 1 730 Kč 163 Kč od 163 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 259/100 259/250 259/20 Zvolte variantu
Vinozym® FCE G
Neohodnoceno

Detailní popis produktu

Vinozym® FCE G

Vinozym® FCE G rozkládá buněčné stěny bobulí, díky čemuž dochází k uvolnění aromatických prekurzorů z jejich slupek. Jeho použití zároveň poskytuje vyšší výtěžnost moštu při nižších lisovacích tlacích (lze získat o 10 až 20% více samotku). Zároveň snižuje množství hrubých kalů až o 50%.

Je určený pro maceraci hroznů určených pro výrobu bílých a růžových vín a také pro klasifikaci moštů z prvních lisovacích frakcí (pod 1 bar). 

Je třeba poznamenat, že Vinozym® FCE G je čištěný enzym, čímž se omezuje riziko aromatických odchylek.

Dávkování: 3 g/100 kg. V případě malých bobulí je třeba zvýšit dávku na 4 až 5 g/100 kg. 

Použití: při přímém lisování má enzym dostatek času působit na buněčnou stěnu, což napomáhá extrakci aromatických prekurzorů a uvolňování šťávy. při kontaktní maceraci se slupkou umožňuje Vinozym® FCE G zkrátit kontaktní dobu o 30%. 

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola