Vinozym® FCE G
Macerační enzym - Koncentrovaná polygalakturonáza bez cinnamoil-esterázové aktivity určená především k maceraci rmutu.
Detailní popis produktu
Vinozym® FCE G
Vinozym® FCE G rozkládá buněčné stěny bobulí, díky čemuž dochází k uvolnění aromatických prekurzorů z jejich slupek. Jeho použití zároveň poskytuje vyšší výtěžnost moštu při nižších lisovacích tlacích (lze získat o 10 až 20% více samotku). Zároveň snižuje množství hrubých kalů až o 50%.
Je určený pro maceraci hroznů určených pro výrobu bílých a růžových vín a také pro klasifikaci moštů z prvních lisovacích frakcí (pod 1 bar).
Je třeba poznamenat, že Vinozym® FCE G je čištěný enzym, čímž se omezuje riziko aromatických odchylek.
Dávkování: 3 g/100 kg. V případě malých bobulí je třeba zvýšit dávku na 4 až 5 g/100 kg.
Použití: při přímém lisování má enzym dostatek času působit na buněčnou stěnu, což napomáhá extrakci aromatických prekurzorů a uvolňování šťávy. při kontaktní maceraci se slupkou umožňuje Vinozym® FCE G zkrátit kontaktní dobu o 30%.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.